İzmir Fashion Days // 2. Gün

28-29 Mart İzmirli moda severler için oldukça eğlenceli ve dolu dolu geçti.

Bir önceki postumda ilk günün nasıl geçtiğinden kısaca bahsetmiştim. Şimdi gelelim ikinci güne ve merakla beklediğim Ertan Kayıtken defilesine.

İzmir Fashion Days // 1. Gün


İzmir Moda Günleri kapsamında Hilton Otel'de gerçekleşen etkinlikler dün gece itibariyle son buldu.

Ben çok güzel iki gün geçirdim. 

İlk gün neler olmuş fotoğraflarla kısa kısa görelim. :)

İzmir Moda Günleri

Bugün Hilton Oteli'nde gerçekleşen İzmir Moda Günleri'nin ilk günüydü. Ben de tabii ki oradaydım. 

Designer Alarm: Nihan Peker

Genç tasarımcı Nihan Peker'in ismini duyalı şahsen çok olmadı ama tasarımlarındaki yalınlığa görür görmez vuruldum diyebilirim.


İlham Perisi: Alexa Chung

Evet, ben de bir Alexa Chung severim. 

O harika ombre saçlarına, rahatlığına, stiline, parçaları bir araya getiriş şekline, kısacası herşeyine hayranım. 


Bu arada doğum günümüzün aynı olması da güzel bir tesadüf :)
(Remember remember the 5th of November)
Evet, en çok sahip olmak istediğim şeylerden bir diğeri: Bowler Hat olarak adı geçen fötr şapkanın daha yuvarlağı olan bu şapkalar. 


"Bu Çok Moda"

Habertürk'te yeni bir moda programı başlıyormuş. Cumartesi günleri saat 15.15'te ekrana gelecekmiş. Programın adı "Bu Çok Moda" imiş. Sunucusu ise benim Türkiye'de en beğendiğim, en stil sahibi bulduğum model Didem Soydan olacakmış. Daha iyi bir seçim olamazdı bence. 


Elle.com.tr ve h&m'in stil yarışmasında 2. seçilip ödül kazandığımdan burada bahsetmiştim. Dün bir kargo geldi. 1 sene boyunca geçerli Hediye Kartım ve bergamotlu çayım ile beraber keyifle okuyacağım bir h&m dergisi.


 Bu vesileyle hem Elle'ye hem de h&m'e tekrar teşekkür ediyorum. :)

Wishlist: Transparan Maxi Etek

Bugün sizlere geçen yazdan beri aradığım, bulursam nasıl giyerim diye binbir türlü hayali kombinler yarattığım bir etekten bahsedeceğim.

Transparan/Tül Maxi Etek!

Oliver Peoples-Sheldrake Sunglasses

Yazın gelmesiyle hepimiz yeni gözlük arayışına giriyoruz. Ben 12 ay güneş gözlüğü kullanan bir insanım. Güneş gözlüklerine karşı ekstra bir ilgim var ve minik bir koleksiyonum da mevcut. (Daha sonra onun için özel bir post hazırlayacağım.) Güneşli havaların yaklaşmasıyla başlayan gözlük arayışınız için ufak bir fikir olabilir diyerek tanıtıma başlıyorum.

Oliver Peoples adını duymuşsunuzdur. Duymadıysanız ben tanıştırayım. Oliver Peoples'ın Sheldrake modelinden bahsedeceğim. Bu gözlükler tasarlanırken Andy Warhol'dan etkilenilmiş. Hiç şaşırmadım doğrusu :)
 

Military Look

Günaydın,

Bugün İzmir yine bir harika. Ben de dışarı çıkmadan önce bir post hazırlayayım dedim.

Uzun zamandır military jacket olarak bilinen ceketler hoşuma gidiyordu. Özellikle lacivert renkli, gold düğmeleri olan, kruvaze modellere bayılıyorum. Dün Mango'da bir tane denedim ama nedense üzerimde duruşunu çok beğenmedim. Tabii bu, ceketleri beğenmekten vazgeçtiğim anlamına gelmiyor. Üzerimde güzel duranı bulana kadar aramaya devam :)

Biraz araştırma yaptım. Çeşit çeşit, uzunlu kısalı bir sürü model buldum. Bakalım sizler de beğenecek misiniz?


Trend Alarm: Mint Mint Mint

Blogların neredeyse hepsinde illa ki Mint trendi ile ilgili birşeylere rastlamışsınızdır. Ben de eksik kalmak istemedim zira su yeşilini çok severim.

Bu ilkbahar mint rüzgarları esecek. Nil yeşili olarak da bilinen mint rengini vitrinlerde bol bol göreceğiz. Ben de minik bir derleme yaptım. Bakalım beğenecek misiniz?

DIY- Miu Miu Sparkle Sneakers

Bir başka "Kendin Yap" projesi:

Miu Miu'nun parıl parıl parlayan simli ayakkabılarını görmüşsünüzdür. Hiç benim tarzım olmayan bu kokoş sneakersı nedendir bilinmez çok sevdim. İlk gördüğüm an aklıma beyaz bir t-shirt ve jean bir şort ile birlikte kullanıldığında çok tatlı olabileceği geldi. Ben de Viyana'dayken h&m'den aldığım, çok fazla giymediğim, converse tarzı pembe ayakkabılarımı kullanmaya karar verdim.
Stilini beğendiğim ünlülere Rachel Bilson ile giriş yapmak istedim. Benim kendisiyle tanışmam The O.C dizisi ile oldu, ancak stili ile son bir kaç senedir ilgilendiğimi söyleyebilirim. Bu kız ne giyse yakıştırıyor hem de moda ikonu olmak için bir çaba göstermeden insanların beğenisini kazanmasıyla gözümde daha da saygı değer bir yer ediniyor. Ayrıca "Ombre"(krepe balyaj diye biliyorlar kuaförler genellikle) saçları en iyi taşıyan isimlerin başında geliyor kendisi. Geçen yaz ombre sevdam yüzünden saçlarım yandı ve daha yeni yeni toparlanıyor. Sakınan göze çöp batarmış. En iyi kuaförleri araştıracağıma her hangi bir kuaförde yaptırsaydım bu derece pişman olmazdım belki de. İzmir'de çok beğendiği, güvendiği kuaförü olanlar bana yazarsa çok sevinirim. Hala istediğim gibi bir kuaför bulamadığım için mutsuzum.

Neyse gelelim sizin için derlediğim Rachel Bilson fotoğraflarına :)


Bugün bir DIY projesinden söz etmek istiyorum. Son zamanlarda DIY (Kendin Yap) projelerine takmış durumdayım. Bir şeyler yaratmayı oldum olası sevmişimdir zaten. Ben de her yerde arayıp bir türlü istediğim gibi bulamadığım, sezonun trendi olan yakalardan yaptım. Google'a "Peter Pan Collar" ya da "Yaka kolye" yazdığınızda birçok blog ve görsel karşınıza çıkacaktır.


Benim en beğendiklerim şöyle
 
ASOS 

ELLE Online Stil Yarışması 2.lik Ödülü

Merhabalar,

Uzun zamandır aklımda olan moda blogu açma fikrini sonunda bugün hayata geçirdim. Sürekli daha uygun bir zamanda açarım diyerek ertelediğim bu işi, Elle sayesinde hızlandırdım sanırım. :)

Tam olarak ne zaman katıldığımı bile hatırlamadığım bir yarışmadan ödül kazandığıma dair bir mail gelmesiyle bugün bütün gün ağzım kulaklarımda dolaştım. elle.com.tr ve H&M işbirliğinde düzenlenen Stil Yarışması'nda oylamalar sonucu ikinci seçilmişim. Kimler oy verdi bilemiyorum ama beğenen ve oy veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu sayede üşengeçliğim yüzünden hep ertelediğim blog fikrini de gerçekleştirmiş bulunuyorum.

Yarışmadan biraz bahsedecek olursak, elle.com.tr adresinde bir stil yarışması düzenleniyor. Buraya stilinizi en iyi yansıttığını düşündüğünüz kombininizle çekilmiş bir fotoğrafınızı yüklüyorsunuz, gerekli bilgileri doldurduktan sonra da yarışmaya katılıyorsunuz. Ben gerçekten katıldığımı bile unutmuştum. Hatta ne facebook ne de twitter adreslerimde bile paylaşmamıştım, o yüzden tam bir sürpriz oldu benim için. Şans bu sefer yüzüme güldü sanırım :)
İşte bu benim yarışmaya katıldığım kombinim.
Gömlek: Vintage(80ler)
Blazer: H&M
Etek: Zara
Çanta: Marks&Spencer
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

top